Çarşamba, Temmuz 18, 2007

Taze Yaprak Buğulama

İşte bir enteresan Antep yemeği dahaaa... Yaprak buğulama.. Anteplilerin heralde bildiği bir yemekmiş. Ben ilk defa yedim annemin elinden. O da zamanında anneannemin çok yaptığını söyledi. Keşke daha önce keşfetseymişim. Nefis birşey..



Malzemeler :

200 gr taze asma yaprağı
1 orta boy soğan
1 çay b. ayçiçek yağı
1 tatlı k. biber salçası
1 tatlı k. domates salçası
1 kahve fincanı kalın bulgur
karabiber
tuz
kırmızı biber
3 diş sarmısak

Yapılışı :

Kuru soğan küp küp doğranacak. Asma yaprağı ince ince doğranacak. Derince bir kaba sıvıyağ konacak. Üstüne doğranmış soğan, yaprak,salçalar, bulgur,tuz boşaltılacak. Elle karıştırılacak. Kalan yağ karışımın üstüne boşaltılacak. Üstüne kırmızıbiber konulacak.
Diğer yandan tencerenin altı yakılacak. Kısık ateşte pişirilecek. Arada tencere kontrol edilecek (Yemeğin kendi suyuyla pişmesi lazım). Bulgur ve yaprak diri kalmışsa da çok az sıcak su eklenebilir. Piştikten sonra karabiber de konulacak
ve dee..Servise hazır hale gelecek ;)
Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: