Çarşamba, Temmuz 11, 2007

Kıstırma

Merhaba,
Annemin nefis tarifi işte karşınızdaa..
Ege yöresinde bu yemeğe kıstırma diyorlar. Karnıyarığın daha değişik bir versiyonu. Denemenizi tavsiye ederim.



Malzemeler :

1 kg patlıcan
250 gr. orta yağlı parça et
1 kahve fincanı pilavlık pirinç
1 tatlı k. biber salçası
1 tatlı k. domates salçası
1 tane iri domates
1 adet soğan
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ

Yapılışı :

Patlıcanları alaca soyup bol sıvıyağda bütün halde kızartalım. Tepsiye çıkaralım. İç malzemsini hazırlamak için; eti nohut iriliğinde doğrayalım. Tencereye koyup kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. Et suyunu çekince, üzerine yağı koyalım. Yağ kızarınca da küp küp doğradığımız soğanı içine katalım. Soğanlar kavrulana kadar pişirelim. Yıkadığımız 1 fincan pirinci üstüne atarak kavurmaya devam edelim. İçine domates ve biber salçaları koyalım. Üzerine rendelediğimiz domatesi koyup tuzunu ekleyelim. Kapağını kapatıp domatesler suyunu çekinceye kadar pişmesini bekleyelim(Pirinçler biraz diri kalacak şekilde). Piştikten sonra tencereyi ocaktan alalım. Karabiberini (arzuya göre pulbiber de ek olabilir) ekleyelim.
Bütün haldeki patlıcanların karnını yaralım, içini oyalım ve hazırlamış oldugumuz iç malzemeyi, patlıcanı oyduğumuz yere koyalım. Patlıcanların birbirine sıkışık olması lazım. Arzu edilirse üstüne çarliston biber veya domates oturtup süsıkleyebiliriz. Vee borcama biraz kaynar su koyup fırına veriyoruz, yaklaş 180 derecede pişiriyoruz. Yarım saat kadar pişirelim. Afiyet olsun...

2 yorum:

Pınarın Kulubesi dedi ki...

Canım
doğum günün kutlu olsun:)
peşpeşe günlerde doğmuş olmak ne güzel:)
nice güzel yaşlara ikimizde:)
sevgiler

Selen dedi ki...

O zaman mutlu yılaaaaarrr.. Pınar'ın yorumlarından geldim buraya. 21'iydi değil mi?
Sevgiler cnm :)