Pazartesi, Nisan 02, 2007

Lapa



İşte çok bayıldığım, gene Antep klasiklerinden biri. Hem lezzetli hem de besleyici Lapa.
Küçükken annem bunu yaptıktan sonra, sıcak kalsın diye sobanın üstüne koyardı. Hep o sobanın üstündeki Lapayı hatırlarım, ve nasıl sıcak sıcak yediğimi. O zamanlar çok favorim değildi bu yemek, neden bilmem.. Şimdi özlüyorum ve özledikçe de yapıyorum :)

Malzemeler:

1 komposto çanağı kırmızı mercimek
1/2 komposto çanağı bulgur
Tuz,kırmızı biber(süsbiberi varsa daha çok yakışır)
1 adet kuru soğan
3 komposto çanağı su
Sıvıyağ

Yapılışı :

Suyu, mercimeği,bulguru tencereye koyuyoruz. Ve pişirmeye başlıyoruz. Zamanla üzerinde oluşan tabakayı almayı ve de sık sık karıştırmayı unutmuyoruz. Tuzunu ve biberini ekliyoruz. Lapa haline gelince ocaktan indiriyoruz.
Diğer yandan, soğanı küp küp doğruyoruz ve yağda soğanı kavuruyoruz. Daha sonra kavrulmuş soğanı yağından süzerek lapaya ekliyoruz. Tavada kalan yağda kırmızı biberi kızdırıyoruz ve tabklarımıza aldığımız lapanın üzerine döküyoruz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Lavantin dedi ki...

Sevgili gazoz ağacı, yeni bir oyuna davetlisin. Katılmak istersen ayrıntılar sayfamda canım.

Sevgiler...