Salı, Mart 06, 2007

Çırpma(Patlıcan)



Merhaba,
Bu yemek Ege yemeğiymiş. Ablamdan öğrendiğim bir yemek. Tabi Ege sebzesi ile tadı daha da lezzetli oluyormuş. Ne yapalım, biz İstanbul sebzeleriyle idare ediyoruz işte ;)

Malzemeler:

2 patlıcan
3 domates
1 soğan
1 diş sarımsak
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:
Tencereye sıvıyağı koyuyoruz. Üzerine yarım halka şeklinde doğradığımız soğanı diziyoruz. Patlıcanları da domatesleri de halka halka doğruyoruz. Soğanın üstüne 1 sıra patlıcan, 1 sıra domatesi diziyoruz.Tencerenin en üstünde domateslerin kalmasına dikkat ediyoruz. Sarımsağı da küp küp doğruyoruz. Tuz ve karabiberi ekleyip tenceremizin altını yakıyoruz. Pişiriyoruz. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: