Cuma, Şubat 16, 2007

Mantarlı Sebze Sote

Açıkçası evde arta kalan malzemeleri kullandım ve bu tarifi kafamdan uydurdum ama çok lezzetli bir yemek oldu.



Malzemeler :
3 adet kabak
1 adet havuç
250 gr. mantar
1 adet soğan
Biber salça
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ (Ben soya yağı kullandım)

Yapılışı:

Tencereye yağı koyuyoruz. Soğanı küp küp doğruyoruz. Kabağı, mantarları doğrayıp, havuçları da rendeleyip, hepsini tencereye koyuyoruz. 1 kaşık salçayı, tuzunu karabiberini de ekledikten sonra 1 bardak da su katıp tencerenin kapağını kapatıyoruz ve pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Son zamanlarda sebze yemeklerini kavurmadan yapıyorum. Tüm malzemeleri çiğden koyuyorum ve pişiriyorum. Daha sağlıklı oluyor ;)

Hiç yorum yok: