Çarşamba, Ocak 10, 2007

Kuru Börülceli Pazı Buğulama



Nedir bendeki bu sebze düşkünlüğü bilmiyorum :) Ama bu durumu da bloğumla beraber farkettim, doğru dürüst etli bir yemek tarifi koymamışım. Galiba hemen yapabileceğim pratik yemekler arıyorum ve de tabi daha az zahmetli oluyor böyle. Çalışan bayanların klasik kaderi, zamanla yarışıyoruz ne yapalım.
Neyse, sebze yemeği yapıyorum ama, arasına ilginçlikler de katmıyor değilim. Sıradaki tarifim gibi ;)


Malzemeler :

1 demet pazı
1 soğan
1 yemek k. biber salça
3 yemek k. kuru börülce
1 bardak su
Sıvıyağ
Tuz, k.biber

Yapılışı :

Soğanı küp küp doğruyoruz. Tencerede yağda soteliyoruz. Birkaç dk. sonra biber salçayı ekliyoruz. Salça erir gibi olunca yıkayıp doğradığımız pazıları tencereye katıyoruz. Tuz, k.biber ve börülceleri ekliyoruz. Suyu da ekliyoruz ve tencerenin kapağını da kapatıp pişiriyoruz. Afiyet olsuunn..

1 yorum:

Lavantin dedi ki...

Gazozagacı sanırım sebze düşkünlüğü kadınlara özgü birşey sanırım. bende dahil erkes aynı şeyi söylüyor.
sevgiler...