Salı, Ocak 23, 2007

Ablamdan Nefis Tarifler: #1-Yumurtalı Patates Kavurması



İşte çayın yanında sıcak/soğuk nasıl olursa olsun gidecek nefis bir aperatif. Yapılışı da çok çok kolay. Ben bu akşam test ettim, onayladım. Hemen de tarifini ablamdan kaptım ;)

Malzemeler:

1 sogan
3 patates
3 yumurta
Kekik
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:

Soğanı kavuruyoruz. Patatesleri çiğden rendeledikten sonraa, kavurduğumuz soğanın üstüne ekliyoruz,karıştıra karıştıra pişiriyoruz. Pişmesini kolaylaştırmak için 1 çay bardağı su koyarsak haşlama patates gibi oluyormuş, öyle daha iyi oluyormuş.
Bu arada kekiği ve tuzu da ekliyoruz vee patates yumuşayınca ve suyunu çekince yumurtaları üstüne kırıp, pişirmeye devam ediyoruz. Yumurta da pişince kavurmamız hazır olmuş demektir. Afiyet olsun ..

1 yorum:

damak tadı dedi ki...

Selamlar,
Çok nefis gözüküyor ablanın ellerine sağlık,sizlere de afiyetler olsun..

Sevgiler..Gül