Çarşamba, Kasım 29, 2006

Sebzeli Tavuk



Malzemeler:
7 adet tavuk incik ya da tavuk budu
1 kavanoz garnitür(bezelye,havuç,patates karışımı olandan)
2 patates
1 domates
Biber salça
2 diş sarmısak
Tuz, kekik,kırmızı biber
Zeytinyağı

Yapılışı:
Tavukları bir gece önceden suda haşladım.
Patatesleri ve domatesleri yuvarlak şekilde dilimledim. Borcamın tabanını çok az yağladıktan sonra patates ve domatesi koydum, üzerine garnitürü döktüm.
Bir kapta biber salça, tuz, zeytinyağı,sarmısak ve baharatları karıştırdım(biraz da su ekledim).
Tavukları bu sosa buladıktan sonra borcama yerleştirdim. Üzerine kalan sosu gezdirdikten sonra 170 derecede fırında 30 dk. pişirdim.
İşte bu kadaarr.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: